Wie zijn we ?

Kamerkoor Helicante is een amateurensemble uit Meise (Noordrand Brussel) dat bestaat uit een twintigtal enthousiaste en ervaren zangers.

 

Helicante bestaat sinds 2005 en werd achtereenvolgens gedirigeerd door Rik Ghesquière, Ivo Jacobs, Kevin Hendrickx, en Guillaume Auvray,  en ad interim door Michel Duyck en Marcel Onsia.

Sinds september 2017 staat Helicante onder leiding van Geert Vromans.

Het koor beschikt over een gevarieerd repertoire dat zich niet beperkt tot een bepaalde periode, maar doorheen de hele muziekgeschiedenis beweegt: van polyfonie via Bach en Mozart, over de romantiek tot meer hedendaagse werken.
Helicante bewandelt liever niet de platgetreden paden, en kiest vaak bewust voor kleine pareltjes die de kans bieden om de koorklank verder bij te schaven.

 

Helicante organiseert regelmatig concerten in eigen beheer, zowel a cappella als met begeleiding. Onze a cappellaconcerten zijn vaak thmamtisch opgebouwd. Qua grotere producties zongen we reeds het Requiem van John Rutter, het Requiem van Gabriel Fauré, cantates van Georg Philipp Telemann, de Messe en la Op. 12 van César Franck,  Gloria van Antonio Vivaldi en Jesu, Meine Freude BuxWV Op. 60 van Dietrich Buxtehude. De zangers verleenden in het verleden ook hun medewerking aan grotere producties met meerdere koren, zoals de Carmina Burana van Carl Orff, het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart, enz …

 

 

Helicante nam in 2017 voor de derde maal deel aan het provinciale koortornooi Vlaams-Brabant en werd herbevestigd in de eerste afdeling met 84% van de punten.

 

De Helicantors  organiseren regelmatig koorweekends of koordagen. Deze helpen het muzikaal niveau naar boven te tillen en bevorderen de hechtheid van de groep. Veel zangers blijven trouwens ook na de wekelijkse repetities graag wat napraten, drinken samen een glaasje, en gaan de meest uiteenlopende discussies niet uit de weg...

 

Meezingen ?

Wil je graag meezingen in dit koor, kijk dan even verder op deze site.